Джокович: Свалям шапка на Надал за постигнатото; изпитвам само уважение към него

от в 07:51 на 26.06.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович трябваше да претърпи разочароващо поражение в четвъртфиналите на Ролан Гарос от Рафаел Надал, след което Матадора нямаше проблеми да вдигне своята 22-ра "мейджър" титла и така да поведе с две на сърбина по този показател. Все пак бившият номер едно далеч не е извън битката за най-много спечели купи от Шлема и има възможност да съкрати изоставането си на предстоящия Уимбълдън, където е шампион в последните три издания на турнира и логично букмейкърите го определят за големия фаворит, а ето какво заяви Ноле на първата си пресконференция в британската столица.

За очакванията си спрямо предстоящия Уимбълдън:

- Надявам се отново да покажа добро представяне, както го сторих в предходните три издания на турнира. Не съм участвал в никакви подготвителни надпревари, но в миналото съм бил успешен тук, когато отново не съм имал имал никакви мачове и състезания на трева зад гърба си. През годините съм развил способността да се адаптирам бързо към настилката и не съществува причина да мисля, че няма да мога отново да го направя. Щастлив съм, че се завръщам на мястото, което винаги е било детска мечта за мен и винаги съм искал да спечеля именно титлата на Уимбълдън. Създадох някои невероятни спомени през последните години и се надявам да удължа победната си серия.

За постигнатото от Рафаел Надал през сезона:

- Той трябваше да претърпи операция през втората половина от миналия сезон, върна се на корта и спечели още първия турнир от Големия шлем, в който участва след това. Същото се случи и на Ролан Гарос, където исторически е триумфирал най-много пъти. Просто трябва да му се свали шапка за постигнатото и всичко останало, което продължава да прави на тенис корта. Той е невероятен шампион и притежава изключителен борбен дух. Надал се опитва да създаде дори още по-успешно тенис наследство, а за това заслужава единствено възхищение и уважение от моя страна, макар че съм един от най-големите му съперници и сме имали много тежки мачове през годините. Изпитвам единствено уважение към него и постиженията му.

За неучастието на руските играчи:

- Разбирам гнева на украинския народ спрямо Русия и всичко случващо се в момента. Аз съм дете на войната, така че знам какво е. От друга, страна то не съм съгласен със забраната за участие на руските тенисисти в надпреварата. Не виждам как те имат вина за ситуацията. Това е много чувствителна тема. Винаги ще бъдеш съден от някоя страна за изказванията си, ако заявиш позицията си. Разбирам причините, но не съм съгласен с взетото решение.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Свалям шапка на Надал за постигнатото; изпитвам само уважение към него Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | Пресконференции | рафаел надал | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook