Джокович: Три дни плаках след операцията

от в 19:22 на 09.11.2018
Георги Христов

Новак Джокович признава, че от лятото на 2016 година до Уимбълдън преди четири месеца, е продължил вероятно най-трудният период в живота му. Сърбинът се пребори с лични проблеми, а през февруари претърпя и операция на лакътя. Впоследствие той се завърна по шампионски с титлата на Уимбълдън и US Open, което проправи пътя му към първото място в световната ранглиста.

По време на този критичен период Ноле се бе разделил с целия си треньорски щаб, но сега той се събра с дългогодишния си наставник Мариан Вайда и резултатите не закъсняха.

"Плаках в продължение на два или три дни. Плаках след операцията на моя лакът. Всеки път, когато си помислех за стореното от мен, чувствах че сякаш съм се провалил," споделя Ноле пред британския "Телеграф".

"Опитвах се да избегна това да се подлагам на операция, тъй като не съм привърженик на тези медицински интервенции. Опитах се да се възстановя съвсем естествено и вярвах в натуралните механизми на тялото. Не исках да се поставям в ситуация да си правя нова операция, но се наложи.

"Имах много съмнения. Бях притеснен дали ще мога напълно да се възстановя. Никога не може да си сигурен дали и как тялото ти ще приеме агресивното лечение.

"За щастие операцията премина успешно, много добре. Сякаш се чувствах виновен в следващите два месеца между март и април. А после си казах, че трябва да приема случилото се и няма как да върна времето," разкри още Новак, който първоначално се е измъчвал относно това дали е взел най-правилното решение.

Той разкрива и същината на проблема след спечелването на "Ролан Гарос" през 2016 година. "След "Ролан Гарос" бях изтощен емоционално. Никога не съм вярвал, че ще мога да имам проблеми да се мотивиран. Винаги съм обичал да играя тенис и не съм се насилвал да го правя.

"Но има разлика между това да играеш и да се състезаваш. Тогава за първи път в кариерата ми имах затруднения в това отношение. Отне ми време да направя баланса. Контузията дойде точно, след като спечелих "Ролан Гарос" и имах емоционален дисбаланс. Около година опитвах да играя на обезболяващи и ми беше нужно да се презаредя емоционално."

Всичко за Джокович си дойде на мястото със спечелването на Уимбълдън, а след триумфа на US Open и останалите му успехи в следващите турнири той се изкачи до върха в ранглистата. Безпрецедентното в случая е, че той успя да стане първият играч в Откритата ера прогресирал от място извън топ 20 до лидерската позиция в даден сезон.

"Вярвам, че всеки ден е възможност да прогресираш, да опознаеш себе си и да се развиваш. Може би съм станал по-философски настроен, но отговорите са в нас - винаги можем да открием това, което търсим."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Три дни плаках след операцията Георги Христов
Теми:  
новак джокович | спортни травми | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook