Джокович: В добра позиция съм да спечеля и четирите титли от Шлема през сезона

от в 11:16 на 14.06.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович направи невероятен Ролан Гарос и заслужено се поздрави със своята 19-та титла от Големия шлем, доближавайки се само на една от големите си конкуренти Роджър Федерер и Рафаел Надал. Безспорно тази купа е с огромно значение за сърбина, защото Париж години наред е била в ролята на непревземаема крепост от страна на Матадора и сега Ноле излежда като лек фаворит в битката между тримата.

Самият Джокович пък бе запитан дали вярва, че може да спечели четирите "мейджър" надпревари в един сезон, след като по-рано вече триумфира и на Откритото първенство на Австралия, а ето какво отвърна световният номер едно:

"Всичко е възможно и целият ми живот и кариера е доказателство на това твърдение. Постигнах тези резултати до голяма степен, защото никой не вярваше в мен и сега определено съм в добра позиция да атакувам календарния шлем. Вече обаче бях в подобна позиция през 2016-а, когато отпаднах още в третия кръг на Уимбълдън и определено няма да ми е лесно, тъй като имам само две седмици да се подготвя за тревата.

Много обичам да играя в Лондон и е наистина чудесно как турнирът се завръща след двугодишна пауза, като мога да кажа, че се чувствам отлично на тази настилка и съм подобрил значително играта си на нея през годините, така че се надявам да продължа печелившата си серия" - завърши оптимистично сърбинът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: В добра позиция съм да спечеля и четирите титли от Шлема през сезона Калоян Соколов
Теми:  
atp | календарен шлем | любопитно | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook