Джокович за финала: Двубой срещу Алкарас е възможно най-голямото предизвикателство за мен

от в 14:21 на 20.08.2023
Мирела Николова

Новак Джокович и Карлос Алкарас отново ще се изправят един срещу друг, като този път целта ще бъде титлата в Синсинати. Двамата най-добри тенисисти в момента ще премерят сили за трети път през този сезон, след като сърбинът надделя на Ролан Гарос, но младокът взе реванш в сблъсъка за трофея на Уимбълдън, триумфирайки след оспорван петсетов трилър. Въпреки болезненото си поражение на "свещената трева" обаче Ноле демонстрира позитивизъм преди днешния финал и бе категоричен, че очаква с нетърпение да бъде поставено начало на битката.

"Да се изправя срещу него, е най-голямото предизвикателство за мен в момента. С него се срещнахме на всеки един от последните три турнира и съответно вече ще сме играли на всички настилки. Това ще бъде първият ни сблъсък на твърди кортове и го очаквам с нетърпение, ще бъде страхотен тест за двама ни преди US Open. Разбира се, условията се различават, тъй като тук форматът е 2 от 3 сета, докато на Откритото първенство на САЩ се играе в 3 от 5.

Въпреки това обаче мач срещу водача в световната ранглиста, който се намира в отлична форма, е възможно най-голямото предизвикателство, което можех да получа. Нямам търпение двубоят да започне, защото знам, че това е най-добрият начин да се подготвя за Ню Йорк", заяви 23-кратният шампион от Шлема след класирането си за финалния сблъсък.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за финала: Двубой срещу Алкарас е възможно най-голямото предизвикателство за мен Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook