Джокович за контузията: Много ми се подиграваха, но ще разберете през какво преминах

от в 11:18 на 31.01.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович отново доказа, че малко неща са по-трудни от това да го победиш на Аустрелиън Оупън, завювайки своята 10-та титла в Мелбърн по изключително категоричен начин. Сърбинът се разправи със своите съперници, като загуби само един сет в хода на турнира и постави собствен рекорд по най-малко загубени геймове по пътя към купата от Откритото първенство на Австралия - 65. Мнозина обаче се усъмниха в истиността на травмата в бедрото на световния номер едно, която според неговият треньор е щяла да накара 97% от останалите играчи да се оттеглят преди началото на състезанието. Изглежда самият Джокович също е приел лично атаките към него и обеща много скоро да запуши устите на критиците:

"През последните 2 седмици мислех дали трябва да публикувам детайли свързани с контузията ми и в крайна сметка прецених, че имам желанието да го сторя. Ще навляза в дълбочина и ще публикувам снимки, от които да разберете през какво трябваше да премина.

Не искам да звуча жалък, защото все пак спечелих трофея. Преди две години обаче отново бях в сходна ситуация и хората все още поставят под съмнение тогавашната ми травма, като дори си позволяват да ми се подиграват. Изпитвам нуждата да докажа някои неща пред самия себе си, тъй като някои коментари определено ме засегнаха. Ще разберетете всичко до няколко дни.

Всеки може да говори, каквото си поиска, само че аз знам истината и особено през първата седмица страдах сериозно заради тази контузия. Ако беше някакъв незначителен проблем, то защо толкова пъти отказвах да тренирам? Не съм провеждал тренировка в нито един от почивните си дни на турнира, което не ми се беше случвало никога досега в кариерата. Имаше дадени елементи, върху които исках да наблегна, но екипът ми беше категоричен, че трябва да почивам и приех ситуацията.

Трябваше да се сблъскам с множество трудности в Австралия, започвайки от травмата и минавайки през случката с баща ми. Явно обаче Господ е преценил да премина през всичко това, докато достигна до победата. Цял живот съм бил вярващ и усещах подкрепата на моите ангели пазители по-силно от всякога" - завършва изявлението на 22-кратния шампион от Шлема

Източник: TennisMajors

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за контузията: Много ми се подиграваха, но ще разберете през какво преминах Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервюта | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook