Джокович за наградите Laureus: Мислех за отказване, а сега съм тук (видео)

от в 01:27 на 19.02.2019
Георги Христов

Постиженията на Новак Джокович през 2018 година бяха оценени подобаващо не само в света на тениса, но и цялостно сред спортната общественост по света. Закономерно сърбинът получи наградата Laureus за "Спортист на годината" за изминалите 12 месеца. Както е известно сърбинът се завърна след проблеми с травма с титлите на Уимбълдън и US Open, завършвайки миналия сезон под №1 в ранглистата.

През януари Новак триумфира на Australian Open и в момента е на крачка от това да осъществи нов Голям шлем, ако триумфира на "Ролан Гарос". Той успя да се наложи в конкуренцията на баскетболната легенда ЛеБрон Джеймс и новата суперзвезда във футбола - Килиан Мбапе.

"Наистина мислех да се откажа от тениса," заяви Джокович по време на церемонията снощи, която се проведе в Монако. "Не успявах да намеря правилния баланс. Отне ми няколко месеца, за да преоткрия смисъла отново. Тази награда е от символично значение, отразявайки това приключение."

В момента Джокович вече има 15 титли от Големия шлем и изостава от Рафаел Надал с неговите 15 и от Роджър Федерер, който има 20 на сметката си.

В останалите главни категории бяха отличени Наоми Осака, Симон Байлс, Тайгър Уудс и френският национален отбор по футбол.

От своя страна Джокович ще се завърне на корта през март за "Мастърс 1000" в Индиън Уелс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за наградите Laureus: Мислех за отказване, а сега съм тук (видео) Георги Христов
Теми:  
laureus | новак джокович | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook