Джокович за отсъствието на баща си на финала на АО: Това нарани както мен, така и него

от в 03:47 на 30.01.2023
Мартин Петков

Новак Джокович преди точно година беше възпрепятстван от противоепидемичните мерки срещу COVID-19 и нуждата от задължителна ваксинация за пребиване на австралийска земя, поради което нямаше възможност да се състезава на любимия си турнир от Големия шлем, а именно Откритото първенство на Австралия, но сега, 12 месеца по-късно, властелинът на Зеления континент се завърна и взе своето. Сърбинът, който в хода на целия си път към юбилейната си 10-а титла в Мелбърн имаше проблеми с контузия в бедрото, постепенно с всеки следващ двубой набираше инерция и във финала не остави шансове на Стефанос Циципас, за да се поздрави със своя 22-ри "мейджър" трофей, изравнявайки рекорда на Рафаел Надал по навярно най-важния статистически показател в тениса.

В моментите след триумфа си Ноле сам определи успеха си като "най-великата победата в кариерата му", обаче празното място в ложата му в хода на сблъсъка за отличието не остана незабелязано, след като един от най-важните хора в живота му - баща му Сърджан, не присъстваше на корта. Както добре помним, Джокович-старши наскоро се забърка в скандал след свое про-руско изказване и взе решение да пропусне полуфиналната среща на сина си с Томи Пол, като от думите на шампиона в Мелбърн в миговете след финала става ясно, че съгласувано със своя родител са стигнали до извода, че е по-добре баща му да не присъства и на заключителния двубой в турнира, колкото и тежко от емоционална гледна точка да е това за Джокера, а ето и какво още споделя 22-кратният носител на титли от Големия шлем:

"Да, говорихме по тази тема. Мислех, че нещата ще се успокоят откъм медиен интерес и всичко останало, но не стана така. Заедно решихме, че вероятно ще е по-добре, ако той не присъства на мача. Това нарани както мен, така и него, защото тези моменти са специални, необикновени и кой знае дали ще се повторят отново, така че не беше лесно за него. Видях го след двубоя, разбира се. Той не се чувстваше по възможно най-добрия начин, така да кажем, въпреки че беше много щастлив да ме прегърне след всичко. Можех да видя това, че той е леко тъжен.

В крайна сметка това е, каквото е. Мисля, че по-важното за мен в случая беше нещото, което той ми каза, а именно да се чувствам добре на корта, да спечеля мача и че той е тук за мен. Ако цената за това крайният изход на двубоя да е в моя полза, е той да не присъства в ложата ми, то нека да бъде така. Това си казахме и това представляваше разговорът ни. 

В известен смисъл аз също съм тъжен, че той не беше на трибуните, но пък за сметка на това го виждах неотлъчно в тях в хода на целия турнир, така че не беше чак такъв проблем. В заключение на всичко е редно просто да погледнем от хубавата страна на нещата, защото всичко завърши с щастлив край" - коментира световният номер едно, който вече се намира в серия от 28 поредни победи на Аустрелиън Оупън и далеч не обмисля да спира дотук.

Източник: Sportskeeda 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за отсъствието на баща си на финала на АО: Това нарани както мен, така и него Мартин Петков
Теми:  
australian open | интервюта | новак джокович | сърджан джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook