Джокович за рекордния си брой седмици като номер 1: Това е най-голямото ми постижение

от в 20:50 на 12.04.2021
Калоян Соколов

През миналия месец Новак Джокович счупи един от най-значимите рекорди в историята на тениса, а именно постигането на рекорден престой като световен номер едно. Сърбинът достигна до 311-тата си седмица на върха на ранглистата, изпреварвайки досегашния лидер Роджър Федерер. Ноле обаче не смята да спира дотук и през тази седмица се завръща в Тура, за да участва на Мастърса в Монте Карло, където започва директно от втория кръг на турнира, а ето какво каза балканецът на пресконференцията си в Княжеството за този свой забележителен рекорд:

"Това постижение е много удоволетворяващо за мен и моето семейство. Може би никога не съм постигал нещо толкова значимо в кариерата си. Приемам случилото се за едно своеобразно възнаграждение на труда ми през годината и съм много щастлив, че мога да споделя радостта си със своите близки хора, макар че мерките не позволиха да го отпразнуваме по начина, по който всички сме си ги представяли.

Все пак имаше много хора, които излязоха по улиците, отбелязвайки личния ми успех, така че съм изключително благодарен на населението на Белград и целия сръбски народ, че ме почетоха по тоз начин и направиха този ден наистина специален за мен" - завърши Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за рекордния си брой седмици като номер 1: Това е най-голямото ми постижение Калоян Соколов
Теми:  
интервю | монте карло | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook