Джокович за решението да бъде депортиран: Разочарован съм

от в 10:19 на 16.01.2022
Диана Андреева

Тази сутрин официално бе взето решението, че Новак Джокович няма да бъде допуснат до участие на Australian Open. 9-кратният шампион на турнира няма да получи виза за престой в Австралия, което налага неговото депортиране извън страната. Така мястото на водача в схемата на АО ще бъде заето от "щастлив губещ" в лицето на Салваторе Карузо.

След като съдът отхвърли обжалването на Джокович и неговите адвокати, сърбинът при първа възможност направи медийно изявление, за да коментира ситуацията. Новак сподели, че повече няма да се противопоставя на решението и приема "съдбата си", макар да е повече от разочарован. Ето и точните му думи: 

"Искам да направя кратко изявление, за да адресирам решението на съда по-рано днес. Сега ще си взема почивка и ще се съвзема, преди да направя допълнителни коментари. Разочарован съм от решението на съда, които не уважиха моята молба за преразглеждане на решението на Министъра, анулирал моята виза. Казано накратко - беше отсъдено, че не мога да остана в Австралия и не мога да играя на Australian Open. 

Уважавам решението на съда и ще съдействам на съответните власти в процеса на моето заминаване от страната. Не ми е приятно, че целият фокус беше върху мен през последната седмица и половина. Надявам се сега всички да се концентрираме върху играта и турнира. Искам да пожелая на всички играчи, официални лица, служители, доброволци и фенове всичко най-добро за турнира. 

Не на последно място искам да благодаря и на моите семейство, приятели, отбор, поддръжници, фенове и сръбски другари за непрестанната подкрепа. Вие бяхте невероятен източник на сила за мен" - завърши Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за решението да бъде депортиран: Разочарован съм Диана Андреева
Теми:  
Австралия | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | джокович | новак джокович | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook