Джокович за шанса да изравни Федерер и Надал на върха: Би означавало всичко за мен

от в 00:06 на 10.07.2021
Мирела Николова

През вчерашния ден Новак Джокович си осигури участие на 30-и финал в турнири от Големия шлем и в неделя ще търси своята 6-а титла на Уимбълдън. Ако успее да се наложи над Матео Беретини, световният №1 ще изравни двамата си големи съперници по брой "мейджър" трофеи. Това бе и една от темите, които бяха засегнати на пресконференцията на сърбина след победата му в полуфиналите над Денис Шаповалов, а ето и какво отговори Ноле:

Какво означава за теб фактът, че в неделя ще имаш шанса да спечелиш своя 6-и трофей на Уимбълдън и също така ще се изравниш с Роджър и Рафа по титли от Големия шлем?

- Ще означава всичко за мен. Това е причината, поради която съм тук и продължавам да играя. Поставих себе си в доста изгодна позиция за спечелване на титлата, но да не забравяме, че на финала всичко е възможно. Разбира се, опитът е на моя страна, но Беретини спечели много мачове на трева тази година, триумфира в Куинс, намира се в страхотна форма, сервира и играе чудесно, така че ще бъде много тежък мач и за двама ни и го очаквам с нетърпение.

Какво можеш да кажеш за играта на Денис днес?

- Да, никога не съм губил от него, но последните ни 3-4 мача бяха много оспорвани, както и днешният. Той беше по-добрият тенисист на корта през първия сет и през голяма част от втория, но не успя да оползотвори възможностите си, когато трябваше. Във важните моменти мисля, че се справих по-добре с напрежението и го карах да допуска непредизвикани грешки. Трудно е да играеш срещу Денис, особено на бързи настилки, защото притежава левичарски сервис, един от най-добрите в Тура. Станал е по-зрял, малко по-търпелив е вече и има по-ясна визия как да построява разиграването. Въпреки че победих в последователни сетове, той също беше близо до успеха, направи фантастичен турнир и както му казах след двубоя, ако продължава по този начин, в бъдеще ще има още много възможности.

В неделя Матео Беретини ще играе своя дебютен финал на турнир от Големия шлем. Какви са спомените ти от твоя първи „мейджър“ финал?

- Първият ми финал беше през 2007 г. на US Open срещу Роджър Федерер, когато загубих в три трудни тайбрек сета. Помня, че бях много ентусиазиран, че играя за титлата на надпревара от Шлема. Бях близо до победата, направих добър мач, но може би тогава не вярвах достатъчно в шансовете си. Ситуацията при Матео обаче е различна, тъй като аз тогава бях доста млад – на 20 години, докато той е малко по-възрастен, притежава повече опит в Тура, вече има зад гърба си някои забележителни резултати и големи победи над топ тенисисти. Очаквам да бъде на изключително високо ниво, имайки предвид това, което показва през последните седмици.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за шанса да изравни Федерер и Надал на върха: Би означавало всичко за мен Мирела Николова
Теми:  
atp | голямата тройка | любопитно | новак джокович | Пресконференции | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook