Джокович за ваксинацията: Позицията ми остава непроменена

от в 19:26 на 19.10.2021
Диана Андреева

Тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия бе съпътствано от множество проблеми и недоволства, свързани със задължителната 14-дневна карантина, през която тенисистите трябваше да преминат, за да вземат участие в първия за годината турнир от Шлема. На скоро стана ясно, че въз основа на драстично повишаващия се брой случаи на коронавирус дневно правителството в щата Виктория е взело официално решение да не допуска неваксинирани играчи на територията на щата, което означава, че всички тенисисти ще бъдат задължени да си поставят ваксината против COVID-19 до края на ноември, ако искат да се включат в Аустрелиън Оупън 2022. 

Това решение все още подлежи на обсъждане от Тенис Австралия, но недоволството от страна на състезателите вече започна. Своето мнение по темата изказа и настоящият шампион на AO и 20-кратен победител от Големия шлем - Новак Джокович, а ето и точните му думи по темата:

"Наблюдавам внимателно ситуацията около австралийското лято. Доколкото знам, окончателното решение ще бъде взето след няколко седмици. Мисля, че условията няма да се променят много спрямо това, което вече знаем - ще има сериозни ограничения. Моят мениджър се консултира с Tennis Australia и те го увериха, че ще бъде направено всичко възможно турнирите да бъдат достъпни както за ваксинираните, така и за неваксинираните. Все още не съм сигурен дали ще играя в Мелбърн. Всичко зависи от графика за сезона.

В момента обществото се разделя на две спрямо това дали си ваксиниран, или не. Съжалявам, че част от хората са дискриминирани. Медиите оказват натиск върху всички нас ежедневно и често пъти изкривяват фактите.

Моята позиция относно ваксинацията остава непроменена. Но наистина искам да пътувам за Австралия в началото на 2022. Australian Open е най-успешният ми турнир от Големия шлем, така че имам големи очаквания към представянето си там." - завърши Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за ваксинацията: Позицията ми остава непроменена Диана Андреева
Теми:  
australian open | australian open новини | Австралия | джокович | новак джокович | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook