Джокович за вероятността да пропусне US Open: Политическо решение, лишено от логика

от в 10:15 на 30.06.2022
Мирела Николова

Новак Джокович вече пропусна първия за годината турнир от Големия шлем поради нежеланието си да се ваксинира, а сега за него съществува реална опасност да не бъде допуснат до участие и на US Open. Към момента противоепидемичните мерки позволяват неваксинираните американски играчи да вземат участие, но чуждестранните състезатели задължително трябва да предоставят документ за имунизация, за да влязат на територията на САЩ.

Американският тенисист Тенис Сандгрен бе един от най-сериозните застъпници за Джокович по време на сагата в Австралия, като сега той отново изрази недоумението си от създалия се парадокс, че сърбинът не може да се включи в турнира, докато представителите на САЩ ще бъдат част от надпреварата само защото са с американски паспорт.

При едно от последните си интервюта Ноле заяви, че също не вижда каква е логиката в това решение и го определи не толкова  като целящо да предпази здравето на обществото, колкото като политическо.

"Към момента нито един неваксиниран човек не може да премине границата на САЩ", започна световният №3. "Чух, че някои хора, които не са известни личности, са успели да влязат, но аз никога не бих опитал да го направя, ако не е позволено.

Преди няколко дни разговарях с Тенис Сандгрен, тъй като исках да му благодаря за подкрепата, която ми оказва в тази ситуация. Това, което той казва, е напълно вярно - ако неваксинирани играчи не могат да се състезават на US Open, то това трябва да важи за всички. Не виждам каква е логиката в подобно решение и защо Тенис може да играе, защото е американец, а аз не. Ако имах американски паспорт или Зелена карта, щях да бъда допуснат до участие. Вероятно причината зад това е политическа, не медицинска. Предпочитам обаче да не задълбавам повече в това и можете да се досетите защо", завърши 20-кратният  шампион от Шлема.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за вероятността да пропусне US Open: Политическо решение, лишено от логика Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook