Джокович: Знам, че всички искат да вземат скалпа ми, но това засега не се случва

от в 09:03 на 12.07.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович записа своята 33-та поредна победа на Уимбълдън през вчерашния ден, след като навакса сет пасив срещу Андрей Рубльов. 23-кратният носител на "мейджър" трофеи не започна мача по най-добрия възможен начин, но постепенно заигра тенис на изключително високо ниво и напълно обезличи своя съперник във втората половина от сблъсъка им.

Впоследствие Джокович говори за това какво е всеки един съперник да те приема за върховното предизвикателство в спорта и да иска да те победи повече от всеки друг играч в Тура, като балканецът не прояви излишна скромност и заяви, че по-младите му колеги ще трябва да почакат още известно време, докато могат да се справят с него:

"Мисля, че всеки един тенисист иска да е в такава позиция, че съперникът му да желае да спечели точно срещу него. Това е привилегия. Напрежението е част от нашия спорт и никога няма да изчезне, като няма никакво значение колко титли от Шлема си спечелил или от колко години си в професионалния тенис. Когато изляза на централния корт на Уимбълдън, както и навсякъде другаде, то напрежението винаги е във връхната си точка, но точно това събужда в мен някои от най-красивите емоции и ме мотивира да играя най-добрия си тенис, а също така да постигна неща, за които дори не съм мечтал. 

Знам, че съперниците ми искат да вземат големия скалп и да ме ме победят, но това не се случва поне засега. Много скромно изказване от моя страна. Не искам да звуча арогантен, но със сигурност се считам за фаворита в турнира, имайки предвид предишните ми резултати тук и четирите поредни спечелени титли" - заяви сърбинът в интервюто си на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Знам, че всички искат да вземат скалпа ми, но това засега не се случва Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook