Джонсън за травмата на Григор: Той е страхотен боец, случилото се е крайно неприятно

от в 14:21 на 28.06.2022
Мирела Николова

Тазгодишното Открито първенство на Великобритания се разви по възможно най-неприятния начин за най-добрия ни тенисист Григор Димитров, който трябваше да прекрати откриващия си двубой срещу Стив Джонсън поради контузия в лявото бедро. Нашето момче показа отличен тенис в дебютната част, но във втория гейм на следващия сет разтегна мускул в областта на бедрото по време на изпълнение на сервис и веднага последва медицински таймаут за хасковлията. Въпреки намесата на лекарите българинът продължи да изпитва силна болка и да бъде неконкурентоспособен, което го принуди да прекрати преждевременно срещата.

В интервюто си на корта след двубоя американецът изрази съпричастност със злополучния край за първата ни ракета, а ето и какво точно каза той по отношение на случилото се:

"Не исках да продължа напред по този начин. Григор е страхотен боец и е много жалко, че трябваше така да завърши участието му. Имайки предвид начина, по който изглеждаше, вероятно е нещо сериозно. Изпитвам огромен респект към него. Наистина изключително злополучен край. 

Последните няколко гейма не бяха лесни за мен. Опитах се да остана концентриран, но е трудно, тъй като виждаш какво се случва със съперника ти, но същевременно не трябва да се влияеш от това. Крайно неприятно е случилото се, защото Григор е феноменален човек и е страхотно, че имаме такъв като него в тениса. Беше ужасно да видя как се контузи по време на изпълнението на сервис."

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джонсън за травмата на Григор: Той е страхотен боец, случилото се е крайно неприятно Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервю | стив джонсън | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook