Джордже Джокович: Идол за мен в спорта винаги е бил Рафа, а не Ноле

от в 19:16 на 10.04.2021
Калоян Соколов

Джордже Джокович не можа да направи сериозен пробив в професионалния тенис и се отказа на ранна възраст от спорта, но в момента има отговорната задача да бъде турнирен директор на надпреварата в Белград, която ще бъде възобновена през този сезон. Малкият брат на световния номер едно наскоро даде интересно интервю, в което разказа кък всъщност Ноле не е неговият идол в спорта, а тази роля винаги е била заета от един от най-големите му съперници, а именно Рафаел Надал.

"Имам страхотни спомени от Рафа. Новак ме запозна с него по време на Мастърса в Монте Карло през 2006-а година. Веднъж си седях в салона на играчите, когато Надал влезе вътре, но ни беше много трудно да разговаряме, защото и двамата по това време имахме сериозни проблеми с английския и комуникирахме на някакъв извънземен език. В стаята обаче имаше машина за аркадни игри и той ми предложи да поиграем, което беше наистина невероятно.

В крайна сметка аз спечелих играта помежду ни, като Рафа изрита машината от яд, само че впоследствие ме прегърна. Оттогава насам винаги си говорим, когато се видим и мога да кажа, че Надал е невероятен човек. Дори в миналото подобно на него носех тениски без ръкави и дълги шорти, за да му подражавам" - сподели Джордже.

 Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джордже Джокович: Идол за мен в спорта винаги е бил Рафа, а не Ноле Калоян Соколов
Теми:  
джордже джокович | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook