Едно десетилетие на върха: Григор се нареди до Надал в любопитна класация

от в 23:15 на 18.01.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров вече спокойно би могъл да се нарече ветеран в ATP Тура, имайки предвид 13-годишния му стаж на най-голямата тенис сцена. Българинът навърши през миналата пролет 30-годишна възраст, което би трябвало да бележи последния етап от неговата кариера, но самият Димитров неведнъж е споделял как вярва, че най-доброто тепърва му предстои и е далеч от всякакви мисли за отказване. Родният ни представител има и страхотен пример пред себе си, тъй като членовете на Голямата тройка са с близо едно десетилетие по-възрастни от хасковлията и въпреки това продължават да преследват най-значимите рекорди в играта.

Днес пък Гришо откри победоносно участието си на тазгодишния Аустрелиън Оупън и така се превърна в един от малцината тенисисти, които са записвали победа в откриващия "мейджър" турнир през сезона и преди десет години. Хасковлията надиграва Жереми Шарди в петсетова драма на старта през 2012-а година и е един от седмината състезатели, които могат да се похвалят с победи на надпреварите през 2012-а и 2022-ра. Всъщност нашият сънародник е отпадал само веднъж на старта при общо 12-те си участия в основната схема на Откритото първенство на Австралия.

Не е изненадващо, че Рафаел Надал също попада във въпросната класация, а тя се допълва още от имената на Пабло Андухар, Ришар Гаске, Гаел Монфис, Анди Мъри и Филип Колшрайбер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Едно десетилетие на върха: Григор се нареди до Надал в любопитна класация Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | Аустрелиън Оупън | бгтенис | григор димитров | класации | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook