Ефектът Турсунов: Бенчич подчини Хадад Мая и е напът да завоюва втората си титла за сезона

от в 17:44 на 11.02.2023
Мартин Петков

Белинда Бенчич безспорно е една от тенисистките, които впечатляват най-много от началото на новия сезон, след като олимпийската шампионка може да се похвали с 11 победи в 13 мача, а двете ѝ загуби дойдоха срещу първата ракета на планетата Ига Швьонтек и Арина Сабаленка, която пък впоследствие триумфира с титлата от Откритото първенство на Австралия. Силното представяне на швейцарката беше пренесено и в Близкия изток, където на WTA 500 надпреварата в Абу Даби втората поставена в схемата до момента е безкомпромисна, като не е загубила сет, и през днешния ден остана все така отлична в действията си на корта, за да се справи с Беатрис Хадад Мая за точно 90 минути на корта - 6:3 6:2. Успехът изпраща световната номер 9 на финала в състезанието, като в опит да завоюва втори трофей през 2023-та тя ще срещне осмата поставена в схемата - Людмила Самсонова.

В началните моменти от двубоя бразилката, която през вчерашния ден елиминира Елена Рибакина, имаше инициативата на своя страна, като определяше темпото на игра и при 2:1 в своя полза достигна дебютния брейкбол за сблъсъка. Тогава обаче без дори и да подозираме, се оказа, че станахме свидетели на преломния момент в срещата, след като олимпийската шампионка отрази опасността и впоследствие употреби импулса в представянето си, печелейки пет поредни гейма, с което записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част обликът в състоянието на двете представителки на топ 15 се запази и левичарката нагледно нямаше противодействие срещу комбинациите в офанзивен план на швейцарката, която увеличи серията си и поведе с пробив аванс. Впоследствие до края на двубоя световната номер 9 нито за миг не постави превъзходството си под въпрос и дублира предимството си в резултата, за да сложи точка на спора, с което записа своя 12-и успех от началото на новия сезон и поведе класацията за най-много победи в WTA Тура.

Непосредствено след това на корта в Абу Даби излязоха Кинуен Женг и осмата поставена в схемата - Людмила Самсонова, които ни оформиха помежду си същинска битка. В крайна сметка макар и китайката да изглеждаше по-постоянна в действията си в хода на сблъсъка, печелейки общо 14 гейма срещу 13 такива на световната номер 19, то Самсонова имаше последната дума и се поздрави с успеха след 2 часа и 20 минути игра - 6:4 1:6 6:4, като утре ще срещне Белинда Бенчич в опит да триумфира с петия си WTA трофей.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ефектът Турсунов: Бенчич подчини Хадад Мая и е напът да завоюва втората си титла за сезона Мартин Петков
Теми:  
wta | абу даби | беатрис хадад мая | белинда бенчич

Коментари





Следвайте ни в Facebook