Екшън през февруари: Григор записа нов турнир в компанията на трима Мастърс шампиони (списък)

от в 07:28 на 11.01.2023
Мартин Петков

Намираме се в навечерието на Откритото първенство на Австралия, на което първата ни ракета Григор Димитров предстои да запише своето 13-о последователно участие в основната схема на турнира в Мелбърн, като знаците за развитието на българина при съвместна му работата в последните месеци отново с Дани Валверду, извел го до триумфа на Финалите на АТР през 2017-а, и отскоро присъединилия се към щаба му Джейми Делгадо, бивш наставник на Анди Мъри в най-силните години на британеца, са налице. Бившият номер три изигра две срещи за родината ни по време на United Cup, при които отстъпи на Стефанос Циципас след решителен тайбрек в третия сет, преди да надвие безапелационно Давид Гофен, като през вчерашния ден в една от последните си проверки преди старта на Аустрелиън Оупън надигра Борна Чорич в двубой от демонстративния турнир Kooyong Classic.

Припомняме ви, че хасковлията в хода на отминалите седмици заяви две надпревари през февруари - тези в Делрей Бийч и Марсилия, които са във втората половина на месеца. По-рано през днешния ден обаче стана ясно, че най-добрият ни тенисист е взел решение да не се отдава на почивка непосредствено след края на първия турнир от Големия шлем за сезона и е взел решение да се включи на състезанието от категория АТР 250 в Монпелие, провеждаща се в периода между 6 и 12 февруари. 

Това ще бъде второ участие за Гришо на надпреварата във френския град, след като при първото си такова, датиращо от 2020 година, беше елиминиран още на старта от местния представител Грегоар Барер. В списъка със заявките още откриваме имената на трима Мастърс 1000 шампиони в лицето на Холгер Руне, Пабло Кареньо-Буста и Борна Чорич, настоящият носител на трофея Александър Бублик и любимецът на феновете, печелил отличието цели три пъти, 36-годишният ветеран Ришар Гаске.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Екшън през февруари: Григор записа нов турнир в компанията на трима Мастърс шампиони (списък) Мартин Петков
Теми:  
atp | бг тенис | григор | григор димитров | димитров | Монпелие | списък

Коментари





Следвайте ни в Facebook