Експресно начало: Безпощадна Швьонтек загуби само 3 гейма на старта в Торонто!

от в 22:07 на 10.08.2022
Мирела Николова

Ига Швьонтек бе установила пълна доминация в WTA Тура през първата половина на сезона и се намираше в серия от 37 последователни победи, която обаче намери своя край на Уимбълдън в лицето на Ализе Корне. Впоследствие полякинята изпита колебания и на турнира във Варшава, допускайки загуба от Каролин Гарсия, поради което съществуваха известни въпросителни за това как ще стартира сезона си на хард в Северна Америка.

През днешния ден водачката в световната ранглиста обаче напълно разсея подобни съмнения, тъй като бе непоколебима в първия си двубой на WTA 1000 турнира в Торонто, където откри кампанията си с убедителен успех над Айла Томлянович, постигнат за 65 минути игра и крайното 6:1 6:2. В битка за място на осминафиналите топ поставената ще се изправи срещу победителката от сблъсъка между Беатрис Хаадад Мая и финалистката от миналогодишния US Open - Лейла Фернандес.

От самото начало на срещата световната №1 доминираше събитията на корта посредством отлично насочените си и пласирани в ъглите удари. Бидейки изключително агресивна при посрещане и поемайки инициативата още с ретура, Швьонтек набързо осъществи два пробива и си изгради солидна преднина от 5:0, а не след дълго получи и предимство в отделните части.

Серия от пет поредни пробива беляза началото на втория сет, от която победителка излезе най-високо поставената тенисистка в схемата - 3:2. Тя продължаваше да бъде безпощадна от ретур и същевременно успя да възвърне ритъма си на начален удар, с което фаворитката лиши Томлянович от шансове за обрат и съвсем скоро се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Експресно начало: Безпощадна Швьонтек загуби само 3 гейма на старта в Торонто! Мирела Николова
Теми:  
wta | ига швьонтек | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook