Екзекуторът на Кирьос взе скалпа и на Циципас: Световният №14 е 1/2-финалист на Diriyah Cup

от в 21:06 на 08.12.2022
Мартин Петков

Днешният първи ден на турнира от демонстративен характер Diriyah Cup ни направи свидетели на немалко изненадващи победители, един от които безспорно беше Камерън Нори, който в осминафиналите надигра безапелационно Ник Кирьос в два супертайбрек сета, осигурявайки си сблъсък тази вечер срещу Стефанос Циципас. Британецът навярно с този си успех ни лиши от така очакваната следващата схватка на корта по оста "Кирьос - Циципас", които често попадат под светлините на прожекторите с провокативни коментари по адрес един на друг, ала днес денят несъмнено принадлежеше на световния номер 14, който взе скалпа и на елина в последователни сетове - 6:4 6:4. По този начин левичарят се класира за полуфиналите в състезанието с награда от 1 милион долара за шампиона, като от започващия след броени минути мач между Хуберт Хуркач и Тейлър Фриц му предстои да научи името на опонента си.

Гъркът имаше правото да даде началото на двубоя с начален удар, при който разчиташе единствено на първото си подаване и се справи без излишния затруднения, ала при последвалия си гейм на сервис срещна сериозен отпор от страна на полуфиналиста на Уимбълдън и неточностите от ракетата му не закъсняха. В тези моменти световният номер 14 се чувстваше отлично с позицията си на корта, при която беше предоставил инициативата на противника, който допускаше неистови грешки при опитите си да е агресивен, докато в това време британецът беше безупречен във всеки един аспект и реализира ранен пробив - 3:1. Добрите изяви на четвъртата ракета на света от основната линия бяха постоянно променяща се константа, докато Нори се представяше на върха на способностите си и достигна до три поредни сетбола още при сервис на гърка, които пропиля безвъзвратно, ала запази нужното хладнокръвие и на собствено подаване откри сметката си в сблъсъка.

Стартът на втората част се оказа аналогичен с този от отминалата такава и прекомерното желание на Циципас да пласира топката върху линиите му изигра лоша шега, при което левичарят взе своето и излезе напред с пробив аванс. В идния гейм на световния номер 14 настъпи и преломният момент на срещата, когато ръката на бившия шампион от Индиън Уелс своебразно се скова и последвалите му неточности донесоха шансове за рибрейк пред елина, който обаче ги пропиля безвъзмездно и смятаният за аутсайдер преди мача състезател запази водачеството си в резултата. Именно тази защита на предимството в числово изражение видимо окрили Нори и той отново заигра близо до върха на възможностите си, като посредством безупречното си сервиране, доведе събитията до закономерен развой и се поздрави с победата в два сета.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Екзекуторът на Кирьос взе скалпа и на Циципас: Световният №14 е 1/2-финалист на Diriyah Cup Мартин Петков
Теми:  
diriyah cup | демонстративни турнири | камерън нори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook