Елена Рибакина вдигна трофея в Хобарт

от в 09:30 на 18.01.2020
Димитър Беловски

Елена Рибакина показва страхотно израстване и успя да спечели трофея в Хобарт, след като победи китайката Шуай Джън с 7:6(7), 6:3. Това беше втори пореден финал на казахстанката, след като миналата седмица тя отново игра финал в Шънчжън, но тогава Екатерина Александрова спечели трофея, побеждавайки я с 2:6, 4:6.

Днес тя беше безгрешна и започна първият сет с ранен пробив за 2:0. Джън обаче го върна при 4:3 и се стигна до тайбрек, в който 20-годишната Рибакина показа хладнокръвие, отрази един сетбол и успя да спечели частта.

Във вторият сет Рибакина проби за 4:3, а след това и за 6:3, за да затвори мача в своя полза и да спечели трофея.
„Стартирах двубоя добре, но отново загубих концентрация за няколко гейма, но успях да се върна в двубоя и да спечеля тайбрека на първия сет. Не беше лесно, беше малко ветровито днес. Във вторият сет играх много по-добре,“ каза Рибакина след двубоя.

Тя коментира и финала в Шънчжън от миналата седмица, който изгуби: „Миналата седмица в Шънчжън моята опонентка игра много добре и беше труден двубой. Днес може би бях по-фокусирана, защото исках много да спечеля- Бях фокусирана на 100%,“ отбеляза казахстанката.

В момента казахстанката се намира на рекордното за нея 30-то място в световната ранглиста като другата седмица ще запише рекорд и се очаква да застане на 26-а позиция. За сравнение по това време миналата година беше под №171 в световната ранглиста.

Другата седмица Рибакина ще дебютира в основната схема на Australian Open, където в първи кръг ще се изправи срещу Бернанда Пера.

„Миналата година в Мелбърн загубих в първи кръг на квалификациите, а тази година ще съм поставена, което е страхотно. Чакам с нетърпение двубоя си в понеделник.“


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Елена Рибакина вдигна трофея в Хобарт Димитър Беловски
Теми:  
елена рибакина | хобарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook