Елица Костова допусна поражение във втория квалификационен кръг на Уимбълдън

от в 12:11 на 24.06.2021
Диана Андреева

Елица Костова не успя да се справи със съпротивата на 144-та в световната ранглиста Синю Уанг. Ели отстъпи в последователни сетове - 6:2 6:1, а това я оставя на крачка от третия квалификационен кръг на Уимбълдън 2021 и съответно от основната схема на единствения турнир от Големия шлем, състоящ се върху тревни кортове.

Ситуацията на корта беше критична за българката още от първите минути. Тя допускаше много непредизвикани грешки, предизвикани от интензивната игра на нейната опонентка, а това беше и причината тя да изостана сериозно - 5:1. Макар че за момент успя да овладее ситуацията, вече сякаш беше прекалено късно за обрат и Костова предаде сета.

Втората част се разви по подобен начин. Макар че Костова повиши нивото си на вкаран първи сервис, това не и беше достатъчно. Българката сякаш се беше предала и понякога дори не тръгваше да тича за някои отигравания на нейната опонентка, което в крайна сметка доведе до загуба за едва 55 минути. Така 30-та поставена в квалификациите продължава уверено напред, но дали ще успее да намери място в основната схема и коя ще бъде следващата и противничка все още не се знае.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Елица Костова допусна поражение във втория квалификационен кръг на Уимбълдън Диана Андреева
Теми:  
елица костова | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook