Емоционално посрещане: Джокович се разплака пред хиляди сърби в Белград (видео)

от в 15:14 на 13.09.2023
Мирела Николова

Новак Джокович винаги е бил изключително тясно свързан със своята родина и никога не е пропускал възможност да изкаже своята признателност за подкрепата на сънародниците си. Всеки триумф на Ноле се превръща в истински празник и при всяко свое завръщане в страната си той бива посрещнат като национален герой.

Традицията бе спазена и след триумфа му на US Open, тъй като снощи хиляди сърби се събраха на площада пред Стария дворец в Белград, за да отбележат спортните постижения на своите сънародници. Те имаха дори троен празник, тъй като освен 24-тата титла от Шлема на Джокович, отпразнуваха страхотните изяви на националния отбор по баскетбол, завоювал сребърен медал на Световното първенство във Филипините, както и отбора по баскетбол 3х3, станал втори на Европейското първенство.

Всички заедно излязоха на балкона на Стария дворец, за да покажат трофеите си и да споделят със своите сънародници радостта от победата. Виждайки събралото се множество хора да скандира името му, Ноле бе изключително емоционален и не успя да сдържи сълзите си. 

"Добър вечер, Сърбия, Белград, обичам те! Има редки моменти, в които човек остава без думи - това е един от тях. Изпитвам несъизмеримо щастие в този момент. Първо искам да поздравя невероятните баскетболисти и да им благодаря, че приеха да бъда част от този спектакъл. Това е сбъдването на една моя детска мечта, защото като малък също бях част от хората на площада, празнувайки страхотните успехи на отбора ни по баскетбол. Бил съм на балкона няколко пъти, но никога не съм се чувствал по този начин.

Бориса Симанич е национален герой и заслужава да бъде възпят от всички. Никоя спортна нация в света не притежава нашия дух. Да живее Сърбия!", каза световният №1, който отдаде заслуженото на сръбския баскетболист Бориса Симанич, чийто бъбрек трябваше да бъде отстранен, след като получи удар в тази област по време на един от двубоите на Световното.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Емоционално посрещане: Джокович се разплака пред хиляди сърби в Белград (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook