Енен след 24-тата на Джокович: Дебатът за най-великия е приключен; няма какво повече да кажем

от в 13:57 на 11.09.2023
Мирела Николова

Новак Джокович написа нова златна страница в историята на тениса, завоювайки своя 24-ти трофей от Големия шлем снощи, когато наложи волята си над Даниил Медведев във финалния сблъсък на Откритото първенство на САЩ. Сърбинът за пореден път демонстрира, че дори на 36 години, все още е способен да играе тенис на най-високо ниво и надви руснака в последователни сетове.

Снощното представяне на белградчанина определено е впечатлило седемкратната носителка на "мейджър" трофеи Жустин Енен, която в коментара си за финала пред Eurosport заяви, че вече не трябва да има никакви съмнения относно това кой е най-великият тенисист за всички времена.

"Когато видим тези толкова силни емоции, които обземат Новак след триумфа, можем да си представим всичките огромни усилия, жертви, цялата му отдаденост към този спорт, които е вложил, за да постигне нещо толкова голямо на 36 години. Колкото и да се опитваме, нямаме какво повече да кажем, няма думи, които да опишат това, което прави този човек. Дебатът за най-великия тенисист е приключен. Никога не сме виждали толкова силен играч, той не спира да ни изумява с нивото си и го демонстрира за пореден път в този финал", отсече бившата №1.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Енен след 24-тата на Джокович: Дебатът за най-великия е приключен; няма какво повече да кажем Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | жустин енен | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook