Ескалация на шума, а с това и на напрежението: Гоф се оплака от виковете на Тревизан

от в 12:10 на 03.06.2022
Мартин Петков

Кори Гоф постепенно започва да оправдава големите очаквания, които ѝ бяха възложени, след като на едва 15-годишна възраст надви Винъс Уилямс и достигна осминафиналната фаза на Уимбълдън. Младата американка до момента имаше един четвъртфинал в турнирите от Шлема, като това ѝ беше върховото постижение, но невероятното ѝ представяне на Ролан Гарос през последните две седмици я отведе до място в мача за титлата без загубен сет.

През вчерашния ден тийнейджърката спечели безапелационно в полуфиналния си сблъсък срещу световната номер 59 Мартина Тревизан, ала по време на срещата станахме свидетели на доста смущаващи викове от страна на италианката, към които и бъдещата финалистка не остана безразлична, изразявайки своето възмущение. Мигновено след като отрази брейкбол, Коко се обърна към съдийката на стола Марияна Вельович с идеята да се оплаче и същевременно да разбере дали това в крайна сметка е позволено:

,,Не са ли твърде силни виковете ѝ?" - попита риторично Гоф. Съдийката отвърна, че ще разговаря с Тревизан, когато ѝ се отдаде възможност, а впоследствие 18-годишната тенисистка допълни: ,,Принципно нямам проблем с това. Въпросът не беше толкова за силата на шума, а по-скоро за продължителността му, защото е смущаващо, когато удрям топката, все още да я чувам как крещи".

След края на срещата американката сподели, че първоначално е попитала дали подобно нещо е позволено, понеже не е запозната с правилата в такива детайли, като отговорът на Вельович е бил отрицателен по отношение на Тревизан, която се извини и каза, че виковете не са били с цел да си спечели предимство по този начин, а го е правила напълно неусетно и никой не се е оплакал във всичките ѝ двубои до момента.

За Кори Гоф през утрешния ден предстои най-големият мач в кариерата ѝ, като ще излезе на корт ,,Филип Шатрие" в търсене на първата си титла от Големия шлем, но там я очаква намиращата се в серия от 34 поредни победи Ига Швьонтек, която подобрява рекорд след рекорд и се превърна в абсолютен доминант на женската тенис сцена, благодарение на успехите си.

Източник: TennisMajors


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ескалация на шума, а с това и на напрежението: Гоф се оплака от виковете на Тревизан Мартин Петков
Теми:  
кори гоф | мартина тревизан | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook