Еванс преодоля Рубльов, Хачанов също е във втори кръг

от в 23:06 на 23.08.2020
Петър Колев


Даниел Еванс се класира за втория кръг на турнира от категория ATP 1000, провеждащ се в Ню Йорк, след победа над Андрей Рубльов в три сета. Така британецът се класира за втория кръг на надпреварата, където ще срещне канадеца Милош Раонич, който преодоля Сам Куери в първи кръг. Това беше трета среща между двамата тенисисти през 2020 г., като руснакът спечели срещата им в Аделаида, но британецът надделя в Дубай.

През първия сет Еванс беше изключително агресивен от ретур, като затрудняваше своя опонент във всеки един негов сервис гейм. Въпреки това Рубльов не се предаваше и съумяваше да печели подаванията си, спасявайки шест точки да пробив в първите си два сервис гейма. Британецът осъществи пробив в седмия гейм, но нивото му на сервис падна драстично, което позволи на руснака да направи моментален рибрейк. Колебливата игра и на двамата от сервис продължи и след още три пробива Еванс сервираше за спечелване на сета за втори път, като най-накрая съумя да затвърди пробива си, изпълнявайки невероятен бекхенд уинър по правата на сет пойнт - 7:5.

Еванс

Рубльов вдигна нивото си както от сервис, така и от ретур през втората част, като в началото на сета взимаше подаванията си без затруднения и достигаше до точки за пробив при сервис геймовете на британеца. Той съумя да осъществи пробив за 3:1, но нивото му драстично спадна и допусна моментален рибрейк. Въпреки това руснакът продължи с агресивния тенис на ретур и реализира нов пробив в осмия гейм. Този път Рубльов не срещна затруднения при затвърждаването, като по този начин затвори частта с 6:3.



Третата част започна отлично за Даниел Еванс, който подобри показателите си на сервис и изигра изключително агресивен гейм на ретур, за да пробие и поведе с 3:0. Посрещайки за спечелване на мача, Еванс осъществи няколко невероятни ретура, за да достигне до три мач пойнта. Въпреки че пропусна три възможности за спечелване на мача, британецът реализира четвъртата и подпечата мястото си във втория кръг на надпреварата след малко над 2 часа и половина игра на корта - 7:5 3:6 6:2.



Своето място във втория кръг на надпреварата намери и руснакът Карен Хачанов, който преодоля съпротивата на Александър Бублик в последователни сетове. Мачът започна отлично за световния №15, който реализира пробив още в първия сервис гейм на своя съперник. Чистите удари от форхенд и бекхенд на Хачанов не позволиха на Бублик дори да се добере до точка за пробив до края на частта, която руснакът затвори за 6:4.



Вторият сет започна изключително равностойно, като до 4:4 и двамата тенисисти нямаха затруднения на сервис. Последва дълъг сервис гейм на руснака, играещ за Казахстан, в който Хачанов се добра до възможност за пробив. Въпреки че имаше четири гейм бола, Бублик все пак инкасира пробив. 24-годишният руснак нямаше затруднения да затвърди и след час и 25 минути игра на корта намери мястото си в следващия кръг - 6:4 6:4. Там го очаква испанецът Пабло Кареньо Буста.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Еванс преодоля Рубльов, Хачанов също е във втори кръг Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook