Рубльов ще се изправи срещу Харис на финала в Аделаида

от в 15:59 на 17.01.2020
Петър Колев


Лойд Харис се класира за своя първи ATP финал в професионалната си кариера на новия турнир в календара на ATP от категория ATP 250 в Аделаида. 22-годишният южнофриканец надви американеца Томи Пол в мач, продължил над два часа. Негов съперник във финала ще бъде намиращият се в серия от 11 последователни победи Андрей Рубльов, който се справи с Феликс Оже-Алиасим в трисетов трилър

Първият 1/2-финал започна отлично за Харис, като той реализира два пробива в началото на първия сет, за да поведе с 4:1. Въпреки че допусна единият пробив да бъде върнат, южноафриканецът затвори сета с 6:4. Втората част започна с ранен пробив за Томи Пол, който поведе с 4:1, но бързо допусна да бъде пробит. Двамата тенисисти взимаха лесно своите подавания до края на сета и логично се стигна до тайбрек. В нега американецът беше по-добрият тенисист на корта и така изравни сетовете - 7:6(3). Третият сет беше изпълнен с дълги разигравания и изящни изпълнения от страна на Лойд Харис. Един пробив в него му беше достатъчен, за да достигне своя първи ATP финал. Южнафриканецът затвори мача си от третия опит за крайното 6:4 6:7(3) 6:3.

Image

Шоуто във вечерната сесия на турнира в Аделаида, включващо двубоя между Андрей Рубльов и Феликс Оже-Алиасим, продължи над три часа и беше изпълнено с първокласен тенис. Първите два сета преминаха без пробиви и логично в тях се достигна до тайбрек. Първият отиде на сметката на руснака след 7:5 точки. Преди да се стигне до тайбрек във втората част, Рубльов не успя да осъществи мач пойнт при 6:5, пропускайте ретур на втори сервис. Тайбрекът започна отлично за Рубльов, който поведе с 4:1, но Оже-Алиасим бързо изравни след няколко невероятни изпълнения. Спасявайки още един мач пойнт, канадецът изравни сетовете след 9:7 точки. Афектиран от пропуснатите възможности, руснакът допусна да бъде пробит в началото на сета. Повеждайки с 3:0 във финалната част обаче, Оже-Алиасим не съумяваше да печели важните точки до края на срещата и допусна да бъде обърнат за крайното 7:6(5) 6:7(7) 6:4. Това е 11-та последователна победа на Андрей Рубльов.

Image

Лойд Харис и Андрей Рубльов не са играли един срещу друг в официален мач. Южноафриканецът ще се бори със зъби и нокти за спечелване на своята първа ATP титла, а руснакът ще направи опит да спечели втора титла за сезона и общо четвърта в професионалната си кариера. Мачът ще се играе утре и се очаква да започне около 10:00 ч. българско време.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов ще се изправи срещу Харис на финала в Аделаида Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook