Еванс се справи с Иснър и се класира за първи АТП финал в кариерата!

от в 01:15 на 24.02.2019
В
Даниел Еванс си гарантира място в финала на турнира в Делрей Бийч след като надигра Джон Иснър след 3:6 6:2 6:3.

Така британецът увенча по невероятен начин завръщането си на корта, стартирало в средата на миналия сезон, когато Еванс се завърна от изтърпяно наказание за употреба на кокаин, а рестартът не беше никак лек, защото точките на Даниел в ранклистата се бяха "стопили" и той трабваше да започне от най-ниската категория турнири.

В първата част Иснър поддържаше характерните за него невероятни показатели при началния удар, а в същото време се възползва от единствената си точка за пробив, което му позволи да вземе аванс. 

Вторият сет започна абсолютно равностойно, като в първите четири гейма никой от двамата не съумяваше да застраши сервиса на противника.

Изведнъж обаче Еванс започна да се нагажда по-добре в играта на посрещане и вкарваше значително по-голям брой ретури в полето, което затрудняваше недотам подвижния американец и той се пропукваше в последвалите разигравания, а на фона на това съвсем логично се стигна до изравняване в сетовете. 

В решителната част отново британецът имаше преимущество, като създаваше огромни проблеми на втория поставен с ниските си подсечени бекхенди, които вадеха гиганта изцяло от комфортната му зона, а колкото и асове да правеше, стигнеше ли се до размяна от дъното на корта, тя бе неизменно печелена от Даниел.

Това доведе до ранен пробив за Еванс, който той задъжа докрая и така си осигури място в дебютен за него финал от АТП веригата, както и почти сигурно завръщане сред първите 105 в света!

https://twitter.com/TennisTV/status/1099426916094918656?s=19

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Еванс се справи с Иснър и се класира за първи АТП финал в кариерата! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook