Европа отново излезе напред: Беретини пребори Алиасим в нов епичен дуел на Laver Cup

от в 17:59 на 24.09.2022
Калоян Соколов

Първият ден на Laver Cup завърши с равенство между отборите на Европа и Света, но самите мачове предлагаха по само една точка за спечелване, така че не бяха от най-голямо значение. Днес вече залогът се удвои и капитаните на двата отбора трябваше да прибегнат до топ състезателите си. Така днешната програма се откри със срещата между Феликс Оже-Алиасим и Матео Беретини, който замени Роджър Федерер в състава на европейците. Двамата играчи предложиха битка от първата до последната точка, а в крайна сметка италианецът за втора поредна година надви по-младия си опонент - 7:6(11) 4:6 10:7. По този начин Европа взе аванс от общо 4:2 точки в досегашния резултат и засега е в по-добра позиция да спечели надпреварата за пети пореден път.

Подаващите изцяло доминираха в първата част, като единствено канадецът имаше шанс за пробив, но изобщо не можа да играе с топката на него. Всеки един от играчите се опитваше да завършва нещата с първия си удар след сервиса. Разиграванията почти липсваха на корта, а уинърите се множаха непрекъснато в актива на тенисистите, което в крайна сметка ни отведе до тайбрек. Там Оже-Алиасим веднага реализира мини брейк и дори имаше сетбол, ала нервите му не издържаха и бившият финалист от Уимбълдън поведе в отделните части.

Вторият сет започна изненадващо, защото началният удар на Беретини спря да функционира на познатото ниво, а световният номер 14 се възползва от това и влизаше в дълги размени, при които дочакваше грешки от другата страна на мрежата. Младокът натискаше колебливия бекхенд на своя съперник и заслужено достигна до пробив, който му даде възможност да действа с далеч по-голяма свобода и станахме свидетели на някои впечатляващи минаващи удари от ракетата на канадеца, чрез които той си осигури равенство в общия резултат.

Решителната част беше под формата на супер тайбрек и римлянинът веднага повиши своето равнище, пласирайки поредица от неспасяеми форхенди. Мощта на италианеца определено вземаше връх, като Оже-Аласим просто нямаше какво да стори и скоро Беретини се беше откъснал напред със 7:3. Все пак представителят на Света продължи да се бори и намали пасива си до 7:8, но допусна две бързи грешки и предаде мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Европа отново излезе напред: Беретини пребори Алиасим в нов епичен дуел на Laver Cup Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | европа | матео беретини | Обзори | свят | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook