Евърт: Жените вече гледат с други очи на Беретини, това доведе до проблемите му на корта

от в 00:01 на 07.05.2023
Мирела Николова

Настоящият сезон се развива разочароващо за Матео Беретини, за когото слабите резултати следват един след друг, а това оказа своето влияние и върху класирането му в световната ранглиста, където в момента той се намира извън топ 20. Според италианските медии причината за това пропадане на бившия №6 е новата му приятелка Мелиса Сата, с която са заедно от края на миналата година. Легендарната Крис Евърт пък изрази мнение, че  колебанията на италианеца са вследствие на засиления интерес към него през последните години, който по нейни думи той трудно успява да овладее.

"Мисля, че животът на Беретини се промени из основи след финала на Уимбълдън, който достигна през 2021-ва. Хората започнаха да проявяват все по-голям интерес към него, като особено жените вече гледат на него по различен начин и това доведе до проблеми на корта за него. Вече всички искат да се докоснат до него. Той винаги е много любезен с хората и смятам, че му е трудно да се справи с всички тези драстични промени в живота си.

Това е нещо, което често се случва особено след като си постигнал толкова голям успех, какъвто е достигането до сблъсъка за трофея на Уимбъдън. Това е толкова красиво, но същевременно целият този ентусиазъм, идващ от феновете и най-вече сънародниците ти, може да те порази и да ти повлияе негативно. В крайна сметка обаче всичко се свежда до опита и хубавото е, че в днешно време една кариера може да продължи 20 години. Силно се надявам Матео да успее да се върне към най-добрата си игра", заяви 18-кратната носителка на титли от Големия шлем.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Евърт: Жените вече гледат с други очи на Беретини, това доведе до проблемите му на корта Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | крис евърт | любопитно | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook