Фалстарт за България: Кузманов допусна обрат срещу втората ракета на Казахстан за Купа "Дейвис"

от в 15:22 на 16.09.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов не успя да донесе първа точка на България в сблъсъка срещу Казахстан от Световна група I за Купа "Дейвис". Нашият сънародник, който изпълнява ролята на първа ракета в родната ни селекция, бе въвлечен в сериозна битка срещу световния номер 123 Тимофей Скатов, но след 2 часа и 46 минути игра, допусна пълен обрат, губейки откриващата среща за съревнованието - 6:3 4:6 3:6.

По този начин отборът на Казахстан се поздрави с изключително важната първа точка за сблъсъка, като след броени минути на корта предстои да започне и вторият мач за деня, изправящ 19-годишния дебютант Янаки Милев срещу голямата звезда на съперника Александър Бублик.

Началото беше позитивно за Кузманов, който играеше на много високо ниво и беше безпогрешен в дългите размени. Втората ракета на Казахстан пък не можеше да намери оптималния си ритъм на игра, което позволи на българина да осъществи пробив за преднина от 3:1 гейма, но се стигна до светкавичен рибрейк, след като Мико изигра неубедителен сервис гейм.

Кузманов обаче бързо излезе от кризата в играта си и започна да насочва все по-дълбоко своите форхенди, а ударите на Скатов значително омекнаха, като заслужено родният ни представител отново проби съперниковото подаване и този път задържа аванса си до приключването на първия сет.

Втората част започна по-коренно противоположен начин, тъй като първата ни ракета заигра много по-пасивно и позволяваше на своя опонент да води играта, което доведе до аванс от 3:0 в полза на представителя на гостите. За съжаление на световния номер 123, то той продължаваше да има сериозно проблеми с намирането на постоянство в тениса си и имахме равенство при 3:3

Играта продължи равностойно до 5:4 в полза на казахстанеца, когато Кузманов направи две двойни грешки и това доведе до два сетбола в полза на Скатов. Първият беше отразен с отличен форхенд уинър на Мико, но последва елементарна грешка при воле на българина и победителят щеше да бъде определен в трета решителна част.

Третият сет се забави, защото Мико взе медицински таймаут извън корта и видимо не беше в оптимална кондиция, а Скатов веднага се възползва от това и дръпна скоропостижно с 3:0. Последва дълъг сервис гейм, който Кузманов съумя да спечели и дори впоследствие имаше шанс за рибрейк, но не го оползотвори и оттам насетне нямаше връщане за него в двубоя.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Фалстарт за България: Кузманов допусна обрат срещу втората ракета на Казахстан за Купа "Дейвис" Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | българия | димитър кузманов | казахстан | купа дейвис | тимофей скатов

Коментари





Следвайте ни в Facebook