Фалстарт за Надал: Нори сложи край на серията му от 10 поредни победи в Австралия

от в 08:51 на 31.12.2022
Калоян Соколов

Миналогодишното австралийско лято донесе един от най-щастливите мигове в кариерата на Рафаел Надал, който тогава се завърна на корта след близо половингодишно отсъствие, но това не го спря от спечелването на неговата 22-ра титла от Шлема, след като Матадора осъществи вдъхновяващ обрат от 0:2 сета срещу Даниил Медведев. Рафа също така спечели и подготвителния ATP 250 турнир в Мелбърн, като в крайна сметка напусна Австралия непобеден с актив от 10 успеха и нито едно поражение.

Оттогава обаче се случиха много неща и манакорецът за пореден път трябваше да се справя със сериозна травма, тъй като разкъса коремен мускул по време на четвъртфиналите на Уимбълдън и пропусна голяма част от втората половина на 2022-ра. Все пак бившият номер едно наскоро увери как към момента се намира в отлично здраве и феновете му се надяваха на негово победоносно завръщане през новия сезон.

За тяхно съжаление обаче, то легендарният тенисист трябваше да се раздели със страхотната си серия на австралийска земя, защото допусна обрат срещу Камерън Нори на United Cup и по този начин Великобритания взе аванс в сблъсъка си срещу Испания - 3:6 6:3 6:4.

Надал започна на високи обороти и нагледно показа защо досега е надигравал Нори и в четирите срещи помежду им. Форхендът на левичаря работеше безотказно, а освен това можехме често да видим как Матадора атакува мрежата, където  беше почти безупречен. Сърцатата игра на Нори пък просто не беше достатъчна в тези минути от срещата и Надал проби след светкавичен минаващ минаващ удар, а оттам насетне не изпусна инициативата и прибави откриващия сет към актива си.

 Втората част се разви коренно различно, защото световният номер две отстъпи доброволно инициативата и Нори изграждаше отлични постепенни атаки, изхвърляйки редовно своя опонент от пределите на корта. Плоските удари на британеца все по-често намираха линиите, докато фаворитът определено омекна и заслужено допусна първи брейк в срещата, който се оказа достатъчен за бившия шампион в Инидън Уелс и съвсем скоро имахме равенство в общия резултат.

Нори продължи да действа изключително вдъхновено в решителния сет, вземайки топката максимално рано и постигна брейк в петия гейм, нанасяйки съвършен бекхенд по правата. Рафа далеч не се беше отказал и не след дълго имаше възможност да достигне до паритет, само че по-нискоранкираният играч изстреля два неспасяеми форхенда и си заслужи правото да сервира за крайната победа. Последва светкавичен сервис гейм за първата ракета на Великобритания и така станахме свидетели на първия сензационен резултат този сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фалстарт за Надал: Нори сложи край на серията му от 10 поредни победи в Австралия Калоян Соколов
Теми:  
atp | united cup | великобритания | Испания | камерън нори | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook