Федерер: Бях бесен заради загубата от Джокович, но нямам търпение да се изправя срещу него отново

от в 11:40 на 13.08.2019
В
Учи ли се Роджър Федерер от мачовете, в които играе? Швейцарският играч отговори на този въпрос в неделя в Синсинати, говорейки с група репортери: ,,Повече от загубите, отколкото от победите”, каза Федерер, който опропасти две поредни шампионски точки срещу Новак Джокович на финала на Уимбълдън 2019 през миналия месец.

,,Понякога печелиш и не помниш толкова силно, докато загубите остават повече време с теб, нормално е, даже повече след финал, в който си бил толкова близо. Но това е част от играта и е важна реакцията, която показах оттогава нататък. Бях бесен, че загубих по начина, по който го направих, но същевременно усетих, и че не мога да чакам за следващите три мача с Новак или следващия път, когато стъпя на корта за мач, за да покажа какво мога да направя. Можеш да си кажеш ,,всичко е лошо, надявам се повече никога да не играя тенис след подобен мач, просто е ужасно”. Важно е да притежаваш позитивна нагласа, вървейки напред, и аз изцяло разполагах с това.

Относно това как си празнува 38-мия рожден ден на осми август през изминалата седмица, Федерер добави: ,,Бяхме нависоко в швейцарските планини и си направихме просто празненство. Жена ми ми направи торта за рождения ден и децата я намериха за страхотна. Отидохме да се покатерим през онзи ден и няколко приятели наминаха.”

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Бях бесен заради загубата от Джокович, но нямам търпение да се изправя срещу него отново В

Коментари





Следвайте ни в Facebook