Федерер: Доволен съм от формата си, решението на Мъри ме шокира

от в 18:06 на 13.01.2019
Георги Христов

Защитаващият титлата си от последните два сезона Роджър Федерер е доволен от формата си преди старта на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Федерер открива кампанията си утре срещу Денис Истомин в търсене на седма титла на "Мелбърн Парк" и рекордна 21-а в турнирите от Големия шлем.

"Играя добър тенис. Уверен съм и мисля, че за да има шансове да ме победи някой от съперници ми, ще трябва да покаже наистина много силна игра. Това чувство винаги е добро", заяви 37-годишният швейцарец.

Той загря с титла в надпреварата за смесени отбори "Хомпан Къп", в която записа чисти победи във всичките си мачове на сингъл, като не допусна нито един пробив.

Федерер коментира и изявлението на бившия номер 1 в света Анди Мъри, че планира да се откаже от тениса заради хронична травма на бедрото.

"Бях леко шокиран. Това ме натъжи и разочарова. За нас водещите играчи този удар е още по-тежък, защото отлично познаваме Анди. Мисля, че всички го харесват. Той няма много врагове в Тура, защото е добро момче, легенда. Той е спечелил всичко, което е искал. Всеки би се съгласил да замени кариерата си с неговата", каза швейцарецът.

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Доволен съм от формата си, решението на Мъри ме шокира Георги Христов
Теми:  
australian open | australian open новини | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис бг федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook