Федерер е доволен от възстановяването си

от в 00:17 на 11.04.2016
Искрен Минчев

Роджър Федерер разкри, че се чувства отпочинал и напълно готов за старта на "Мастърс 1000" в Монте Карло. Швейцарецът не е играл от Australian Open, след като претъпя операция на лявото коляно.

"Чувствам се отпочинал психически и физически. Особено важно е да подхождаш с правилната настройка към случващото се в края на своята кариера. Така, например, Томи Хаас бе контузен около три години през своята кариера, но все още се състезава, защото е психически освободен и се наслаждава на играта," коментира 34-годишният швейцарец.

Федерер трябваше да се завърне още на предния голям турнир в Маями, но получи вирусно заболяване.

"Доволен съм, че се възстанових от вируса. Първоначално се бях притеснил и имах съмнения дали ще премине бързо. Почувствах се обаче по-добре само три дни след това. Пристигнах в Монте Карло преди десетина дни и успях да тренирам на централния корт. Нещата вървят добре и изиграх доста сетове в тренировките," заяви още Федерер, който четири пъти е бил финалист в състезанието.

Сега той се надява най-после да спечели трофея след три загуби на финал от Рафаел Надал и веднъж от Стан Вавринка. "Представял съм се много добре в Монако в миналото. Коляното не ме притеснява, но големият тест ще бъде да видим как ще реагира в игрови условия. Няма лесни мачове по време на Мастърс 1000. Не подценявам никой. В същото време се надявам и никой да не ме подценява заради травмата ми."

В първия си мач Федерер очаква победителя от мача между Томас Белучи и Гилермо Гарсия-Лопес.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер е доволен от възстановяването си Искрен Минчев
Теми:  
монте карло | роджър федерер | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook