Федерер: Идеален старт - сега ме чакат два дни почивка (видео)

от в 03:33 на 27.05.2019
Георги Христов

Роджър Федерер остана доволен от успеха си на старта на Откритото първенство на Франция в първия си двубой в надпреварата от 2015. Швейцарецът победи Лоренцо Сонего с 6:2, 6:2, 6:4 за под два часа на корт "Филип Шатрие".

"Бях под напрежение - много хора очакваха да видят как ще се завърна тук. Това предизвика много отправено внимание към мен. Започнах мача добре, а това показва, че напрежението не ми е повлияло.

"Демонстрирах добра игра на централния корт на "Ролан Гарос". Продължителността на двубоя не беше проблем - нямах физически затруднения нито преди, нито след мача. А сега имам два дни и половина почивка. Това е идеалният старт на турнира за мен," коментира Маестрото.

Както е известно Федерер пропусна "Ролан Гарос" 2016 заради травма, а през 2017 и 2018 не участва, за да се подготви за сезона на тревни кортове.

Единствената титла на Федерер в това състезание от Големия шлем дойде преди десет години - през 2009 той надви Робин Сьодерлинг във финала.

"Този сезон се навършват 20 години от първото ми участие в Париж и 10 от първата и единствената ми титла тук. Помня първата си изява в Париж като тогава не исках да играя в неделя. А този път сам поисках да ми сложат мача в неделя. Виждам много плюсове - ако спечелиш първия си мач и достигнеш втори кръг, то имаш два дни почивка. А ако загубиш, то имаш по-дълга ваканция.

"В Рим усетих напрежение в гърба и краката. Можех да изиграя още един мач, но реших да не рискувам преди "Ролан Гарос". Благодарение на това се чувствам отлично. Един тежък двубой с Циципас в Рим би ми създал множество проблеми. А на моята възраст да се справя с тях става по-трудно," разкри още Федерер пред Tennis Channel.

Сега Федерер ще срещне "щастливия губещ" от квалификациите Оскар Оте от Германия.

Кой ще спечели "Ролан Гарос"? Спечелете раница, ракета или маратонки HEAD


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Идеален старт - сега ме чакат два дни почивка (видео) Георги Христов
Теми:  
интервю | роджър федерер | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook