Федерер: Имам големи очаквания към Уимбълдън

от в 15:03 на 15.06.2021
Диана Андреева

Роджър Федерер заслужава своето почетно място в историята на тениса с редицата си постижения през годините. Маестрото обаче бе изваден извън корта в продължение на повече от една година, след като претърпя двойни операция на коляното. Днес Федерер отново е под прожекторите, а в началото на работната седмица той откри кампанията си на трева с успех в Хале. Пред местни журналисти бившият световен номер едно сподели за очакванията си към предстоящия Уимбълдън, а ето какво точно разказа той:

"В момента изглежда сякаш всичко се върти около титлите от Големия шлем. Това не ми допада. Все пак това е само малка част от календара. Има редица други интересни надпревари, на които не се обръща нужното внимание. За мен беше важно да достигне рекорда на Пийт Сампрас, а както неведнъж съм казвал - всеки трофей след 15-тия е бонус. Но няма да отрека, че имам големи очаквания към Уимбълдън. И това е съвсем в реда на нещата, защото ако не бях амбициран, нямаше да има смисъл изобщо да излизам на корта.

Следващото поколение са способни да спечелят почти всяка една титла от Тура: Голям Шлем, Мастърс 1000... Има бъдеще в нашия спорт, което със сигурност е много светло. Тенисистите ще постигат немислимото в най-скоро време.", завърши Маестрото.

Federer: "My Wimbledon goals are high, they have to be high, or I wouldn’t be playing." 💘

— Luigi Gatto (@gigicat7_) June 14, 2021

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Имам големи очаквания към Уимбълдън Диана Андреева
Теми:  
роджър федерер | уимбълдън | федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook