Федерер излиза срещу Чорич на финала в Хале с идеята за исторически успех

от в 07:18 на 24.06.2018
Калоян Пламенов

Днес от 14:00 часа българско време Роджър Федерер излиза срещу Борна Чорич в опит да защити титлата си на турнира от ATP 500 в Хале. Залогът от този мач е много голям, тъй като при успех днес Маестрото ще си запази лидерската позиция в световната ранглиста и ще започне Уимбълдън като поставен като лидер в основната схема на турнира.

Освен това той ще направи и нещо исторически - да спечели един и същ турнир 10 пъти в своята кариера, след като до момента единствено Рафаел Надал има триумфи на даден турнир 10 или повече пъти в историята на тениса.

До момента Маестрото, който има през кариерата си рекордните 18 трофея на трева, е спечелил надпреварата на германска земя 9 пъти и като цяло е абсолютен хегемон в този турнир. 

Балансът във финалите в Хале на швейцареца е 9 успеха и 2 загуби, като това е негов 12-и финал в турнира. Пораженията дойдоха от Лейтън Хюит през 2010 година и от неговия добър приятел Томи Хаас през 2012 година. 

Това ще бъде пък първият финал за сезона, за младия хърватин, но коефицентите определено не са в негова полза. Той достигна до тази фаза след нелепо подхлъзване на Роберто Баутиста-Агут на 1/2-финалите, което накара испанецът да се откаже.

До момента двамата са се изправяли един срещу друг два пъти, като и двата успеха са в полза на Маестрото. Последната им среща е на турнира в Индиън Уелс тази година, когато швейцарецът печели в три сета. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер излиза срещу Чорич на финала в Хале с идеята за исторически успех Калоян Пламенов
Теми:  
борна чорич | роджър федерер | тенис турнир в хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook