Федерер излиза срещу Копил в опит да спечели титла №99 в кариерата си

от в 08:10 на 28.10.2018
Калоян Пламенов

Роджър Федерер ще излезе днес срещу румънеца Мариуш Копил на финала в Базел, в опит да защити трофея си от надпреварата и да спечели своята 99-а титла в кариерата си.

Маестрото има вече 14 финала на родна земя, като броим и днешният, в този турнир и е спечелил осем от тях, а днес ще гони девети трофей и общо четвърти за сезона, след като до момента успя да триумфира на Откритото първенство на Австралия, както и в турнирите, в Ротердам и Щутгарт.

Срещата между двамата ще започне не по-рано от 16:00 часа българско време, а швейцарецът съвсем резонно е абсолютен фаворит срещу намиращия се на 93-ото място в световната ранглиста тенисист.

До момента двамата никога не са се изправяли един срещу друг, но Маестрото има доста впечатляваща статистика срещу противници от Румъния и е записал цели 14 успеха и само едно поражение в мачовете с румънци.

Той е и първият румънец, който достига до финала в Базел от 43 години насам, след като за последно това стори Илие Настасе, който загуби финала през 1975 година от Иржи Хребец. 

Копил постигна най-голямата победа в кариерата си на 1/2-финалите вчера, след като победи петата ракета в световната ранглиста на мъжкия тенис Александър Зверев и така си осигури мач за трофея. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер излиза срещу Копил в опит да спечели титла №99 в кариерата си Калоян Пламенов
Теми:  
мариуш копил | роджър федерер | тенис | тенис турнир в базел

Коментари





Следвайте ни в Facebook