Федерер: Изпращам един добър сезон, обичам много да играя на финалите на ATP

от в 19:49 на 09.11.2018
Калоян Пламенов

Роджър Федерер не крие голямото си желание да спечели трофей №100 в кариерата си на предстоящия финален турнир в Лондон.

Макар да имаше и разочарования през сезона до момента Маестрото оценява високо представянето си през годината и е доволен от факта, че е успял да спечели за пореден път трофея в родния си Базел.

"Много съм щастлив, че успях да спечеля трофей от "Шлема" и през този сезон, и се радвам, че като цяло играх добре през годината. Може би не се представих по най-добрия начин на Уимбълдън и US Open, но като цяло това бяха единствените ми две разочарования за тази година", коментира Федерер, цитиран от официалния сайт на финалния "Мастърс" в Лондон.

"Отново успях да спечеля куп турнири и освен това играх страхотно в Мелбърн. За пореден път триумфирах в родния Базел. Това бе един стабилен сезон за мен. Всъщност съм наистина много доволен от постигнатото по време на годината". 

"Обичам да играя на финалите на ATP. Харесва ми да играя в този турнир още от първия път, когато се класирах за него през 2002 година. Беше огромно предимство в кариерата ми да бъда сред най-добрите осем през всяка една година".

"В зала "О2" се събира страхотна публика и атмосферата е просто страхотна. Това е едно красиво място на което се получават наистина добри мачове. Ако турнирът остане в Лондон си мисля, че това ще бъде наистина добър избор".

"Не знам какви са опциите за друго място, което да го приеме, но си мисля, че има голямо значение какви са те. Ако обаче хората продължават да имат огромен интерес към турнира тук и се събират много тълпи, а освен ако е изгодно като сделка за всички, не виждам защо той да не продължава да се провежда в Лондон". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Изпращам един добър сезон, обичам много да играя на финалите на ATP Калоян Пламенов
Теми:  
роджър федерер | тенис турнир в лондон

Коментари





Следвайте ни в Facebook