Федерер намекна за скорошно отказване: Не мисля, че вече се нуждая от тениса

от в 20:27 на 11.07.2022
Калоян Соколов

Роджър Федерер вече е на финалната права от своето възстановяване и се очаква в края на лятото отново да го видим обратно в ATP Тура. Швейцарецът претърпя поредна операция на коляното през миналия август и няма официално изигран двубой от последното издание на Уимбълдън, когато отстъпи на Хуберт Хуркач в последователни сетове. Все пак 40-годишният състезател иска да приключи кариерата си по своите правила, така че ще имаме шанса да се насладим още малко на неговата тенис магия.

Оказва се обаче, че бившият номер едно вече е привикнал с ежедневието си извън спорта и изглежда истински щастлив с него, ако съдим по интервюто му за нидерландското издание Algemeen Dagblad:

Обичам да печеля, но ако не си достатъчно конкурентноспособен, то тогава е по-добре да спреш. Не мисля, че се нуждая от тениса. Сега се радвам на малките неща. Например, когато момчетата ми се научат на нещо ново, или щом някое от момичетата донесе хубава оценка вкъщи. Тенисът е част от живота ми, но не ме определя. Искам да остана успешен човек и ще вложа много енергия в различни бизнес проекти, които няма да бъдат насочени единствено в областта на спорта. Наясно съм, че една професионална кариера не може да продължи вечно и го приемам.

Беше странно за мен да гледам Уимбълдън по телевизията, защото не съм пропускал турнира от 1998-а година насам. Същевременно съм пътувал толкова много, че беше хубаво да прекарам малко повече време на едно място, което вече изпитах в пика на коронавируса. Сега най-после мога да планирам спокойно графика си. Много приятели са се съобразявали с мен в миналото и са идвали да ме посещават специално из целия свят, а в момента имам възможност да им върна услугата.

Графикът в Тура е изключително натоварен и нещата станаха още по-тежки, след като трябваше да подлагам и децата на всичко това. Чудесно е заедно да си починем от този ускорен ритъм на живот, макар че на тях им липсват пътуванията. Създал съм си чудесни връзки навсякъде по света и е малко неприятно, че вече 2 години не съм се виждал с приятелите си в Мелбърн и Ню Йорк.

Определено мога да кажа, че съм щастлив у дома. Страхотно преимущество е да си направиш уговорка за три седмици напред и да си сигурен, че нищо няма да се обърка през въпросния период. Не отричам, че животът на професионал състезател и спорта ми липсват, ала вкъщи нещата също са повече от чудесни - призна Маестрото.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер намекна за скорошно отказване: Не мисля, че вече се нуждая от тениса Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | отказване | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook