Федерер: Не искам да съм единственият, чиито деца не играят тенис

от в 13:00 на 09.07.2020
Анисия Стоева


Може би няма много хора на света, които могат да ви посъветват как да мотивирате децата си. Световният №4 Роджър Федерер със сигурност е квалифициран за тази длъжност. Точно това се и случи, когато швейцарската икона се появи в лайв чата на ,,On”.

По време на разговора един от зрителите помоли Федерер за съвет как да ,,запознае" едногодишното си дете с тениса. Като отговор Роджър наистина даде много ценен съвет, споделяйки личния си опит във вдъхновяването на неговите четири деца. Ето какво каза той:

федерер

,,И на мен ми е трудно с децата. Опитах се да ,,популяризирам" тениса вкъщи, като играя много мачове срещу Рафа и Новак, но на тях не им пука. Те не се нуждаят от баща им след тренировки или след мачове. Но естествено, опитахме да сложим ракета и топка в ръцете им, за да видим какво ще стане".

федерер

,,Бързо се вижда кое дете обича да играе с топчето и кое харесва тичането навън. Мисля, че тези разлики стават много очевидни за отрицателно време. Сега, разбира се, всички деца играят тенис, защото не искам да съм единственият, чиито деца не играят, особено имайки предвид миналото, което аз и съпругата ми имаме зад гърбовете си. Но какво можеш да направиш? Честно казано, просто да продължиш да опитваш."

Децата може и да не разберат важността на играта или просто е възможно да не искат да се занимават с нея. В тези случаи Федерер ви съветва следното:



,,В началото може да се наложи да ги подкупите: ,,Справяш се добре, ето вземи си бонбон" - няма нищо лошо в това. Ние го правехме. Просто трябва да продължиш да опитваш. Ако е наистина важно за теб, не се превръщай в луд баща. Знаеш как е, довери се на треньорите. Увери се, че се забавляваш, докато са малки. А когато пораснат, например станат на осем - тогава започнах да се състезавам, това е моментът, в който ставаш по-сериозен. Но в началото просто се забавлявайте".

федерер

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Не искам да съм единственият, чиито деца не играят тенис Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook