Федерер: Не мисля толкова много за завръщането си, най-важното сега е семейството ми

от в 17:34 на 21.05.2022
Мирела Николова

През последните две години Роджър Федерер претърпя редица операции на коляното си, които го извадиха от игра за дълъг период от време. Швейцарецът се завърна в Тура през миналия сезон, когато взе участие в четири надпревари, преди да отстъпи на Хуберт Хуркач в четвъртфиналите на Уимбълдън. Оттогава той не е стъпвал на корта, но очакванията са да го видим отново в действие на Laver Cup, който през този сезон ще се състои в O2 Arena между 23 и 25 септември. В интервю за швейцарското издание Caminada Magazin Маестрото сподели, че не иска да прибързва с обещания за завръщането си:

"Не мисля толкова напред. Сега съм в очакване на позволението на лекарите да се завърна към по-сериозни натоварвания. Отново съм готов да дам всичко от себе си. Чувствам се като състезателен кон, който трябва да се пребори за мястото си сред останалите. Очаквам с нетърпение отново да се прибирам вечер напълно изтощен след поредния тежък тренировъчен ден.

Изключително вдъхновяващ е начинът, по който Рафа се завърна след толкова много здравословни проблеми. Говорим си понякога по телефона. Той трябваше да премине през много труден период, но въпреки всичко се завърна по страхотен начин. Истински щастлив съм за него, защото усилията, които положи, бяха огромни."

"В момента обръщам най-голямо внимание на семейството си", добави швейцарецът относно това какво е най-важното нещо за него сега. "Опитвам се да намеря баланса между тениса, децата, съпругата ми и т.н. Колкото повече напредват годините, толкова по-силно е чувството, че времето тече по-бързо. 

Да бъда добър баща, е най-голямото предизвикателство в живота ми. Тийнейджърите мислят за толкова много неща и става все по-сложно, по-емоционално, по-задълбочено. Мисля, че това е хубаво, но същевременно родителите сега трябва да полагаме повече усилия, за да решаваме проблемите. Очаква се от нас да бъдем перфектни възпитатели, но това е невъзможно. Ние се опитваме да даваме всичко от себе си всеки ден, но честно казано, понякога да бъдеш родител, е наистина изтощително. Винаги си мислиш, че на другите семейства е лесно, ала тогава говориш с приятели и разбираш, че всички имат едни и същи проблеми", сподели 20-кратният шампион от Шлема.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Не мисля толкова много за завръщането си, най-важното сега е семейството ми Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook