Федерер обсъждал бъдещо отказване с Едберг

от в 14:40 на 05.05.2016
Таня Стефанова

Роджър Федерер призна, че е обсъждал със своя бивш треньор Стефан Едберг евентуално отказване от тениса. Само след няколко месеца швейцарецът ще навърши 35 години.

В близко бъдеще бившият №1 иска да бъде максимално подготвен за всеки отделен турнир и не смята да се концентрира върху това да бъде №1 в световната ранглиста.

"Да бъда в топ 4 е интригуващо. Дори и топ 8 е добре, за да съм сред основните поставени. Искам да бъда напред в ранглистата в края на годината. Ето защо е нужно да спечеля големи турнири и да побеждавам най-добрите играчи както преди.

"В настоящия период от сезона е нужно да съм на 100%. Ето защо е по-добре да си взема една седмица почивка, отколкото да се боря за №1 в ранглистата. Това е по-малко важно в момента," обясни Федерер.

Самият Федерер не е взел решение кога ще прекрати кариерата си. "Честно казано не знам. Говорих с Едберг. Той го е обявил в началото на сезона, играейки до края както и Коби Брайънт. В края на годината Стефан е бил тотално изтощен след тези 12 месеца."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер обсъждал бъдещо отказване с Едберг Таня Стефанова
Теми:  
роджър федерер | стефан едберг

Коментари





Следвайте ни в Facebook