Федерер: Основната ми цел през тази година е триумф на Уимбълдън

от в 17:11 на 09.02.2019
Калоян Пламенов

Роджър Федерер обяви, че основната му цел през този сезон е да спечели Уимбълдън и разкри, че е твърде рано да мисли за следващата година, която е олимпийска.

Маестрото и Бьорн Борг презентираха предстоящото издание на Лейвър Къп, което ще се проведе в Женева, а освен това поиграха демонстративно на импровизиран корт и същевременно обядваха в красивия швейцарски град.

"Твърде рано е да мисля за следващия сезон. През 2019 година основната ми цел ще бъде да спечеля Уимбълдън. Въпреки това обаче останалите турнири също са важни за мен. Не изпитвам липса на мотивация в никакъв случай", обяви той пред представителите на медиите.

"Сега съм на 37 години и класирането ми в световната ранглиста не е основната ми цел. Искам просто да остана здрав и да разбера, дали мога още да се боря за големи трофеи или не мога", добави Маестрото.

"Това ще стане, когато видя на корта, дали мога да побеждавам съперници като Джокович и Надал. Дори в случай, че класирането ми спадне още няма да се притеснявам, тъй като както вече казах това не е важно за мен".

"Вярвам, че не съм спечелил последния си турнир от "Големия шлем". Знаете какво се случи преди две години. Тогава бях 17-а ракета в света, но все пак стигнах до големи трофеи. За това и сега предпочитам да съм по-назад в ранглистата, но да имам на сметката си още големи отличия". 

"По-добре е така, отколкото да бъда трети, но да не спечеля нито един "Шлем", заключи Маестрото.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Основната ми цел през тази година е триумф на Уимбълдън Калоян Пламенов
Теми:  
женева | лайвър къп | открито първенство на великобритания | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook