Федерер отново е на финал в Хале, на победа е от историческо постижение (видео)

от в 13:18 на 23.06.2018
Калоян Пламенов

Роджър Федерер е само на крачка от трофея на турнира от ATP 500 в Хале, след като надви американеца Денис Кудла слд 7:6(1), 7:5 и се класира за финалния двубой на надпреварата, където ще срещне победителя от другия 1/2-финален мач между Роберто Баутиста-Агут и Борна Чорич.

Залогът в този турнир не е никак малък за швейцареца, тъй като той има нужда от защита на титлата си, за да си запази първото място в света и да бъде поставен като лидер в основната схема на Уимбълдън. Освен това при трофей в турнира той ще спечели своята 99 титла в тура и за пръв път в своята кариера ще завоюва 10 трофея от даден турнир, след като вече има 9 в тази надпревара. Финалът в Хале е 12-и за швейцареца.

Маестрото започна уверено мача с Кудла и проби във втория гейм на първия сет, но последва моментален рибрейк. До края на сета двамата си взимаха без особени проблеми подаванията и в крайна сметка се стигна до тайбрек.

В него швейцарецът поведе с 6:0 точки след три минипробива, а Кудла все пак успя да спечели една точка до края на тайбрека. 

Във втория сет Кудла игра доста стабилно и пропиля общо пет точки за пробив в две от подаванията на Маестрото. Американецът обаче се пропука в 11-ия гейм, когато Федерер стигна до пробив и след това задачата му стана лесна. Ветеранът си взе подаването и спечели срещата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер отново е на финал в Хале, на победа е от историческо постижение (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
денис кудла | роджър федерер | тенис турнир в хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook