Федерер показа колебания, но започна сезона си на трева с чиста победа!

от в 17:12 на 14.06.2021
Калоян Соколов

Роджър Федерер изигра първия си мач на тревни кортове от финала на Уимбълдън през 2019-а година и срещна сериозна съпротива в лицето на квалификанта Иля Ивашка. Беларусинът игра много нападателен тенис, а сервисът му често оставяше Маестрото напълно безпомощен, само че все пак поставеният под номер 5 показа по-високата си класа в решителни моменти и се наложи със 7:6(4) 7:5. Така швейцарецът се класира за втория кръг на надпреварата в Хале, където ще се изправи срещу един измежду Феликс Оже-Алиасим и Хуберт Хуркач.

Ивашка изглеждаше значително по-добре загрял в началните минути, докато бившият шампион правеше множество нетипични за себе си грешки и се оказа изправен пред два брейкбола в четвъртия гейм. Реакцията на Федерер обаче беше абсолютна шампионска, пласирайки началните си удари напълно неспасяемо за опонента си. Оттам насетне подаванията на двамата вървяха безпроблемно и така се стигна до тайбрек, в който 20-кратният победител в Шлема използваше брилянтно всяка възможност, за да се промъкне в близост до мрежата и на бърза ръка си осигури пет сетбола, а впоследствие затвори частта с поредното си сензационно изпълнено воле.

Във втория сет блок ретурите на Маестрото работеха значително по-ефекитвно и това доведе до сериозни проблеми за аутсайдера в неговите сервис геймове, ала все пак той намираше начин да се измъкна от комплицираните ситуации и даже отрази мачбол, за да изравни за 5:5. Съвсем скоро Ивашка отново бе изправен пред нова поредица от точки за спечелване на мача и този път световният номер 90 се пропука, допускайки непредизвикана грешка от форхенд.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер показа колебания, но започна сезона си на трева с чиста победа! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Иля Ивашка | роджър федерер | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook