Федерер потвърди: Ще участва в Дубай и през 2020 (видео)

от в 12:31 на 05.03.2019
Георги Христов

Роджър Федерер обяви, че смята да защитава титлата си от АТР 500 в Дубай и през 2020 година. Швейцарецът няма да спира с играта и ще се опита да спечели деветия си трофей в надпреварата. Както е известно преди дни бившият №1 грабна титла 100 в кариерата си в ОАЕ.

Той обяви това си намерение след успеха с 6:4, 6:4 на финала срещу Стефанос Циципас. "Идеята ми е да се завърна и през следващата година. Това е планът. Имам договор и за следващия сезон. Знаех, че ще ме питате затова. Абсолютно мога да потвърдя.

"Не мога да си представя да играя на различно място по това време, освен в Дубай. Щастлив съм, че ще играя догодина - тук имам страхотни успехи. Много ми харесва турнирът," коментира Федерер.

В момента той изостава по брой трофеи само от Джими Конърс, но според някои статистици 59 от 109-те трофея на американеца са завоювани на състезания, които са сравними с турнирите от АТР 250 категорията сега. "Какво значение има. Не искам да обезценявам тези успехи на Джими. Мисля, че постижението му е изключително," заяви в тази връзка Федерер.

Сега той се насочва към Калифорния за "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Миналата година Маестрото загуби финала от Хуан Мартин дел Потро, след като не реализира три мачбола.

Най-впечатляващите рекорди на Федерер към титла №100!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер потвърди: Ще участва в Дубай и през 2020 (видео) Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в дубай

Коментари





Следвайте ни в Facebook