Федерер: Рафа вече е много по-добър на трева, ще бъде интересен сблъсък

от в 08:51 на 12.07.2019
Калоян Пламенов

Роджър Федерер очаква изключително тежък мач срещу Рафаел Надал в 1/2-финалите на Уимбълдън. Според Маестрото неговият голям противник е подобрил значително представянето си на трева и вижда в него много опасен опонент. Двамата ще се изправят един срещу друг днес на Централния корт.

Запитан за мнението си, за Рафа, той отговори шеговито. 

"Е, това не ти е първия работен ден. Знаеш всичко за Надал, точно като мен. В момента той играе много по-различно на трева, отколкото преди. Не сме се изправяли дълго време един срещу друг на такава настилка, но определено е подобрил представянето си.

"Завършва точките много по-бързо. Приятно е, че го виждам да играе на това ниво, защото още преди десетина години някои хора прогнозираха, че това е края на най-силното му представяне, а за мен чух същото година по-късно", коментира Маестрото.

"Надявам се този мач да не е като последният ни като "Ролан Гарос" (смее се). Тогава условията бяха обаче доста по-различни, както си спомняте. Имаше един наистина силен вятър. За моя радост не съм чул, че ще е същото в мача между нас на Уимбълдън".

"Може би се надявам този мач да бъде като финала в Мелбърн през 2017 година. Да, все още си пазя като спомен мрежата от корта на Уимбълдън от 2009 година. Мислех да я закача някъде, но не и на прозореца на хола. Нуждаеш се от нещо специално. Мислех да намеря специално място в гаража за нея, но ще направя нещо по-различно".

"Мисля, че може да я сложа на двора, но ще видя какво ще стане и какво специално ще направя с нея, тъй като все пак това е скъп и вълшебен спомен за мен".

"През живота ми прекарвам малко време сам честно казано, тъй като не обичам да оставам сам. Не се страхувам от това, просто обичам да бъда заобиколен от приятели, семейство, познати и т.н. И с четири деца каква самота да имам? (смее се)".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Рафа вече е много по-добър на трева, ще бъде интересен сблъсък Калоян Пламенов
Теми:  
открито първенство на великобритания | рафаел надал | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook