Федерер разказа комична случка: Наскоро охраната на Уимбълдън не ме пусна да вляза

от в 17:42 на 09.12.2022
Мирела Николова

Роджър Федерер е една от иконите не само на тениса, но и на спорта в световен мащаб, което в съчетание с факта, че швейцарецът държи рекорда за най-голям брой трофеи на Уимбълдън (8), му гарантира сигурен достъп до All England Club по всяко време. Изглежда обаче, че не това е ситуацията в действителност, тъй като при последното си посещение в Лондон преди две седмици Маестрото е бил спрян на входа на комплекса, като му е била поискана членска карта, с която той не разполагал в дадения момент. Това породило любопитна размяна на реплики между него и охраната, за която разказа самият швейцарец по време на скорошното си гостуване на Тревър Ноа в The Daily Show.

"Никога не съм посещавал Уимбълдън по различно време от това, когато се провежда турнирът, затова се насочих към входа, откъдето влизат гостите, и смятах, че няма да има проблем да поговоря с охраната и тя да ме пусне. Грешах. Отидох при жената, която стоеше на входа, и я попитах от кой вход мога да вляза в комплекса, при което тя поиска да покажа членска карта. Дотогава не знаех, че разполагаме с такива", започна разказа си Федерер, който, както всеки шампион в турнира, притежава членска карта.

"Обясних ѝ, че обикновено съм бил в All England Club като участник в надпреварата и съм влизал от друго място. Също така допълних, че за първи път съм там, докато турнирът не се провежда, и затова не знам откъде мога да мина. Тя обаче отново повтори, че трябва да покажа членска карта. Тогава започнах да се паникьосвам и все още съжалявам за ответната си реакция, все още не мога да повярвам, че казах това. Погледнах я право в очите и заявих: "Печелил съм титлата тук осем пъти. Моля ви, повярвайте ми, член съм. Откъде да вляза?".

Охранителката обаче била непреклонна и Маестрото се отправил към колата си, готов да приеме, че няма да може да влезе, но за негов късмет тогава бива забелязан от фен.

"Когато вървях към колата си, случаен човек ме спря на пътеката и ми каза: "О, господин Федерер, не мога да повярвам, че сте тук! Може ли да си направим снимка?", на което отвърнах утвърдително. Охранителите, които бяха наблизо, също ме забелязаха: "Господин Федерер, какво правите тук? Носите ли членска карта?". Обясних, че не е в мен и ги попитах дали е възможно да ми бъде разрешено да вляза и без нея, при което те отвърнаха: "Разбира се, ще ви отворим веднага, почакайте един момент", завърши разказа си легендарният швейцарец.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер разказа комична случка: Наскоро охраната на Уимбълдън не ме пусна да вляза Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook